UKK – Usein kysytyt kysymykset

Olemme koonneet tänne vastaukset yleisimpiin asiakkaidemme esittämiin kysymyksiin. Toivottavasti voimme auttaa Sinua näillä eteenpäin.

Jos haluat lisäapua, ota yhteyttä tai kysy chatissa

Perintä kannattaa aloittaa viipymättä eräpäivän jälkeen. Usein jämäkällä muistutuksella voi saada aikaan ihmeitä. Velalliselle voidaan lähettää aluksi maksullinen perintämuistutus eräpäivän jälkeen, aikaisintaan 14 päivän kuluttua eräpäivästä.

Jos maksumuistutus ei tuota toivottua tulosta, maksumuistuksen jälkeen asiakkaalle voidaan lähettää maksuvaatimus, josta voidaan periä lisäksi perintäkuluja.

Jos velallinen maksaa laskun eräpäivän jälkeen, mutta ennen kuin on saanut perintäkirjeen, perintäkulut pitää maksaa. Velkoja on ehtinyt tehdä kulujen perusteena olevat perintätoimet ennen laskun maksamista. 

Joskus asiakas unohtaa tai jättää laskun maksamatta. Tällöin perinnässä auttaa jo jämäkkä muistutus ja yhteydenotto velalliseen. Kun lasku jää maksamatta, asiakkaalle kannattaa lähettää muistutus mahdollisimman pian, jolloin lasku säilyy hyvin muistissa.

Kun pelkkä maksumuistutus ei riitä, velkasaatava kannattaa viedä käräjäoikeuden ratkaistavaksi ja ulosottoon. Perintä Ravaska sopii asiakkaan kanssa erikseen, siirretäänkö saatava oikeudelliseen perintään. Mitä aikaisemmin perintä aloitetaan, sitä varmemmin velka saadaan kotiutettua yritykselle ja pidettyä saatavat tuoreina. Lasku voidaan siirtää käräjäoikeuteen ensimmäisen maksuvaatimuksen jälkeen.

Anna perintäsi Perintä Ravaskan hoidettavaksi. Oikeusprosessin jälkeen hoidamme myös jatkoperinnän ulosotossa. Palvelemme perintäprosessin aikana molempia osapuolia – niin toimeksiantajaa kuin asiakasta. Näin asiakassuhde saadaan säilytettyä myös perinnän jälkeen.

Tehokkaassa perintäpalvelussamme yhdistyy laaja perintäkokemus ja lakiosaaminen perintäasioissa. Sinun ei tarvitse hakea lakiosaamista toisaalta, vaan saat kaikki tarvitsemasi palvelut saman katon alta. Kun perintä on hoidettu ammattimaisesti, riitaisan saatavan hoitaminen on helpompaa.

Mikäli saatava riitautuu, käymme aina asiakkaan kanssa yksilöllisesti ja kattavasti riita-asian läpi. Kun muistutukset eivät tuota tulosta, hoidamme saatavasi käräjäoikeuteen ja jatkoperintään. Tarvittaessa teemme maksujärjestelyn velallisen kanssa.

Jokaisessa vaiheessa olemme tiiviistä yhteistyössä asiakkaan kanssa. Mitään ei tehdä ilman suostumusta.

Ota yhteyttä ja kerromme lisää.

Perintä ei maksa silloinkaan mitään. Perintä Ravasta tekee omalla kuluriskillä vapaaehtoisen perinnän. Mikäli perintä ei tuota tulosta, emme veloita asiakkaalta mitään.

Tehdään. Näistä sovitaan aina kuitenkin erikseen.

Kyllä. Meillä on myös ulkomaalaisia yrityksiä asiakkaina. Palvelemme myös englannin kielellä.